Close

Зоохигијенска служба

Зоохигијенска служба ради у оквиру КЈП „Наш дом“. Ово предузеће се пословима везаним за решавање проблема паса луталица бави од 1994.године и у том периоду је овај проблем решаван у складу са важећим законским прописима. Скупштина општине Лозница је 2007. године усвојила документ под називом Стратегија контроле и смањења популације паса луталица на територији општине Лозница. Овим документом се између осталог обавезала на изградњу прихватилишта за напуштене псе. Крајем 2008. године објекат је изграђен и Градска управа града Лознице је 6. јануара 2009. године склопила уговор са КЈП „Наш дом“ о обављању послова хватања и збрињавања паса луталица и том приликом поверила предузећу управљање овим објектом. 2009. године урађен је још један идентичан објекат, а 2010. године и трећи део тако да се сада прихватилиште састоји од 56 боксова за псе.

Зоохигијенска служба је основана 2014. године, бави се хватањем и збрињавањем напуштених паса, организацијом рада прихватилишта за напуштене псе и нешкодљивим уклањањем лешева животиња са јавних површина на начин који не представља опасност за људе, друге животиње и животну средину. Поред тога Зоохигијенска служба спроводи и део Програма смањења и контроле популације напуштених паса и мачака на територији града Лозница, то јест активно ради на удомљавању паса и информисању грађана о значају одговорног власништва.

Хватање паса врше стручна лица - ветеринарски техничари који су обучени за овај посао и врше га на безбедан и хуман начин. Служба располаже са 2 возила за превоз животиња, транспортним кавезима и савременом опремом за хватање паса.

Контакт:

Зоохигијенска служба

Телефони:
015/879-540
015/879-500
060/88-70-256

Адреса:
Доситеја Обрадовића 6 Лозница

Е-mail:
zoohigijenaloznica@yahoo.com

Вести

У поподневним сатима смо од грађана добили пријаву да се у граду налази повређено маче. Маче коме је реп био повређен исти дан је збринуто и после операције и опоравка га је удомио наш суграђанин Стеван. Захваљујемо му се на хуманом гесту.

mace

mace1

07.07.2016

У парку код железничке станице пронађен је пас расе Ирски Сетер, мужјак, стар око 1,5 годину, није обележен микрочипом. Власник нека се јави на телефон зоохигијенске службе.

pas

09.04.2016.

На изложби паса у Лозници која је одржана 09.04.2016. приказали смо неколико паса из прихватилишта како би промовисали удомљавање.Том приликом смо разговарали са заинтересованим посетиоцима и поделили флајере о удомљавању паса и одговорном власништву.

izlozba

izlozba2

23.03.2016.

Почетком марта смо у прихватилишту имали посету представнице Аустријског удружења за заштиту животиња Tierschutz-Direkt и донаторке која нам је у протеклом периоду обезбедила донације за прихватилиште-Даниеле Брзобохате. Приликом посете она је детаљно обишла прихватилиште, прегледала псе, упознала се са проблемима које треба решити и донирала храну. У току њеног боравка састала се и са представницима градске управе и понудила помоћ у решавању проблема паса луталица.

renoviranje

renoviranje

29.12.2015.

У прихватилишту за напуштене псе смо уз помоћ донатора променили кров на 16 боксова и изградили надстрешницу изнад кућица на задњем делу прихватилишта.

renoviranje

renoviranje

renoviranje

28.10.2015.

У прихватилишту за псе у Лозници је у току замена старих кућица за псе и постављање нових. На овај начин ће се обезбедити боља термичка изолација и псима ће бити удобније у хладним зимским данима који следе.

renoviranje

renoviranje

Донације

Донације за прихватилиште за напуштене псе прихватају се уз претходну писмену понуду донатора и потписивање уговора између донатора и зоохигијенске службе. Понуда треба да садржи информације о врсти, количини и вредности понуђене донације.

05.05.2016.године

Организација „Tiershutz direkt“ – Austria. Представница овог удрзжења Daniela Brzobohata нам је дониралa још 570 таблета за дехелминтизацију и ми смо их поделили псима заједно са њиховим активистима.

logo

logo

logo

logo

09.02.2016.

Организација „Tiershutz direkt“ – Austria-Daniela Brzobohata је обезбедила донацију 300 таблета за дехелминтизацију паса у прихватилишту, на чему им се захваљујемо.

29.12.2015.

Друштво „Тierschutz direkt“-Austria-Daniela Brzobohata Прихватилиште за напуштене псе у Лозници помаже од 2012. године. Ових дана смо добили 160 табли салонита и дрвену грађу за замену крова на 16 боксова за псе и изградњу надстрешнице на испусту. Захваљујемо се на вредној донацији.

21.12.2015.

Захваљујемо се породици Горданић из Новог Села на донацији 11 бала сламе које ћемо убацити у кућице за псе.

15.12.2015.

Захваљујемо се на донацији 10 кућица за псе и 2 дупле кућице. Донацију смо примили од организацијa Tierschutz direkt-Austria- Daniela Brzobohata.

Удомљавање

Удомљавање паса из прихватилишта за напуштене псе је хуман гест који помаже решавању проблема паса луталица на територији општине Лозница. Пси за удомљавање су стерилисани, обележени микрочипом, вакцинисани против беснила и заразних болести и очишћени од паразита. Потенцијални усвојитељ добија информације о нарави сваког пса за ког је заинтересован. Приликом удомљавања потписује се записник о удомљавању, и усвојитељ добија пасош за пса, а у бази података власништво се пребацује на њега.

pas

pas

pas

pas

pas

pas