Зоохигијенска служба

Зоохигијенска служба ради у оквиру КЈП „Наш дом“. Ово предузеће се пословима везаним за решавање проблема паса луталица бави од  1994.године и у том периоду  је овај проблем  решаван у складу са важећим законским прописима. Скупштина општине Лозница је 2007. године усвојила документ под називом Стратегија контроле и смањења популације паса луталица на територији општине Лозница. Овим документом се између осталог обавезала на изградњу прихватилишта за напуштене псе. Крајем 2008. године објекат је изграђен и Градска управа града Лознице је 6. јануара 2009. године склопила  уговор са КЈП „Наш дом“ о обављању послова хватања и збрињавања паса луталица и том приликом поверила предузећу управљање овим објектом. 2009. године урађен је још један идентичан објекат, а 2010. године и трећи део тако да се сада прихватилиште састоји од 56 боксова за псе.

Зоохигијенска служба је основана 2014. године,  бави се хватањем и збрињавањем напуштених паса, организацијом  рада прихватилишта за напуштене псе и нешкодљивим уклањањем лешева животиња са јавних површина на начин који не представља опасност за људе, друге животиње и животну средину. Поред тога Зоохигијенска служба спроводи и део Програма смањења и контроле популације напуштених паса и мачака на територији града  Лозница, то јест  активно ради на удомљавању паса и информисању  грађана о значају  одговорног власништва.

Хватање паса врше стручна лица- ветеринарски техничари који су обучени за овај посао и врше га на безбедан и хуман начин. Служба располаже са 2 возила за превоз животиња, транспортним кавезима и савременом опремом за хватање паса.

Photo0202

 

 

 

 

 

 

kavezi donacija ljilja vuletic (1)

 

 

 

 

 

 

Photo0210

 

 

 

 

 

 

Контакт:  Зоохигијенска служба

Адреса:     Доситеја Обрадовића 6     Лозница

Телефони:  015/879-540

                    015/879-500

                      060/88-70-256

Е-mail:  zoohigijenaloznica@yahoo.com